ERP ve MES Entegrasyonunun Gücü


MES, ERP'yi parça ve seri numarası kullanımı, üretim seviyeleri, hurda malzeme ve daha fazlası gibi zamanında bilgilerle besler. Bulut MES yazılımını ve ERP'yi entegre etmek, doğru talep tahminini teşvik eder ve kuruluşların aşırı üretimden kaçınarak envanteri azaltmasına yardımcı olur.
1. Talep tahmininde doğruluk elde edin
Yetersiz envanter, teslimatları geciktirerek ve müşteri memnuniyetini azaltarak şirketinizin kârlılığını ve itibarını zedeler. Benzer şekilde, fazla envanter, yeni makine veya teknoloji gibi şeylere yapılan önemli yatırımlar yoluyla işinizi ilerletmek için kullanılabilecek nakit akışını birbirine bağlar.
ERP ve MES yazılımı arasındaki işbirliği, envanteri doğru seviyelerde tutabilmeniz ve talebi daha doğru bir şekilde tahmin etmek için müşteri hizmetleri, lojistik ve teslimat ile atölyedeki operasyonları koordine eder. İhtiyaç duyulan uygun stok miktarlarını bilmek, siparişlerin üretilememesi nedeniyle çalışan veya makine kesintisi olmamasını da sağlar. Envanter ihtiyaçlarını takip etmeyle, müşteri eğilimlerine ilişkin içgörüyle tüketici talebini karşılayabilirsiniz.
2. Acele siparişlerden ve üretim gecikmelerinden kaçının
Acele siparişler, tedarik zinciri yöneticilerinin bazen almak zorunda kaldıkları büyük bir risktir. Acele sipariş işlemleri ile ihtiyaç duyulan malzemenin teslimatı, müşteri siparişlerinin oluşturulması ve teslimatları aynı gün içerisinde gerçekleşir. Bu durum zorludur çünkü işlerin yanlış gitmesi için fırsat ortamı ortaya çıkarır. Sarf malzemeleri zamanında gelmeyebilir veya mevcut olmayabilir, çalışanlar hızlı geri dönüş nedeniyle hatalar yapabilir veya bir makinede teslimat gecikmesine neden olan sorunlar olabilir.
MES ve ERP entegrasyonu, envanter belirli bir düzeyin altına düşmeden önce tedarikçilerden ne zaman yeniden sipariş vermeniz gerektiğini bilerek acele siparişlerden kaçınmanıza olanak tanır. Tedarik ihtiyaçları üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak, üretim gecikmelerini ve hatalarını en aza indirir ve acele teslimat sorunlarını ortadan kaldırır.
Söz gelimi Retmes mIQ, ERP sisteminden gelen iş emirlerinin incelenmesini, optimize edilmesini ve düzenlenmesini sağlar. stenilen durumlarda lider ERP sistemleriyle (SAP, Oracle, Microsoft gibi) entegrasyon sağlanarak işletme içinde tüm veriler bağlanabilir.